2010. augusztus 28., szombat

ground 1 - Cateva impresii despre colegii de curs

Prima saptamana a fost un fel de pregatire pentru intalnirea din Brasov cand in sfarsit am facut cunostinta personal.
a fost interesant sa citesti gandurile de inceput a celorlalti cursanti, sa-ti faci o prima impresie pe nevazute, si sa astepti deja sa-i cunosti.
Prezentarea mea a iesit putin nostima cu poza atasata, - in mod sigur am ajutat la formarea unei preconceptii...

iata impresiile:

Re: Cavaleri pe drumuri noi
de către Madalina Tuinete- joi, 24 iunie 2010, 07:08

Buna Estera smile ,

Imi place cum ti-ai intitulat interventia ta ........Participand la acest curs suntem toti cavaleri temerari in cautarea unor solutii non-violente ........

Si iti spun cu toata convingerea ca trebuie sa fii increzatoare in ceea ce priveste acest curs (eu cel putin sunt ),pentru ca dupa cum probabil ti-ai dat seama a debutat promitator....este mai mult decat "ceva practic " pentru ca ai vazut , in foarte scurt timp interactionam virtual unii cu altii , ne impartasim din experienta ,ne sfatuim ,descoperim puncte comune sau din contra ne spunem punctul nostru de vedere ,invatam sa ne cunoastem ..........Uite , de exemplu , noi avem ceva in comun :suntem cam zambarete(vezi foto ) , nu crezi ?

Imaginea Eszter Enikő Kui
Re: Cavaleri pe drumuri noi
de către Eszter Enikő Kui- sâmbătă, 26 iunie 2010, 01:11
intr-adevar :D
si mai avem si altceva: consideram amandoua copiii o binecuvantare. sunt si eu o fire activa, dar nu chiar atat de activa ca tine. uf, ce de programe ai insiruit! cand dormi? :D
Imaginea marioara tudor
Re: Cavaleri pe drumuri noi
de către marioara tudor- sâmbătă, 26 iunie 2010, 07:07
Şi mie mi-ai creat o imagine simpatică încă de la început când ţi-am văzut poza. Te-am considerat o persană dezinvoltă şi astept să ne cunoaştem.
Aş dori să fiu unul din cavalerii care vom educa în aşa fel copii astfel încât aceştia să se debaraseze de impulsuri agresive şi de comportamete ostile şi să devină sensibili la ordine, linişte, echilibru, dreptate.

si iata dovada ca am fost si eu pe la altii ...
Re: Cazuri cu necazuri
de cătreEszter Enikő Kui- joi, 8 iulie 2010, 04:45
instinctul,reflexele capatate - sunt adesea factorul care declanseazaun act de violenta, si tocmai datorita instinctului sunt si "iertate". a fi om insa presupune mai mult decat acte negandite, necazuri cauzate de lipsa controlului. prevenirea inseamna acte gandite, inseamna autocontrol, inseamna introducerea de noi factori de influentare a comportamentului.
ma intreb, oare faptul ca scoala in care sunteti director este o bijuterie, cu o atmosfera speciala, conditii ca in UE influenteaza comportamentul violent alelevilor? aveti observatii de acest gen?
Re: "Violenţa generează violenţă".
de către Eszter Enikő Kui- miercuri, 23 iunie 2010, 08:34
Imi place ceea ce ai scris, mie mi se pare mai mult realist decat pesimist. Cred ca eradicarea fenomenului de violenta nu este posibila, totusi putem face multe sa schimbam etosul unei scoli, atitudinea elevilor... a profesorilor... si sa avem ca rezult
Re: Nu te zidi in tacere!
de cătreEszter Enikő Kui- sâmbătă, 26 iunie 2010, 01:08
imi place ccea ce scrii, cuvintele cheie ale mesajului tau - cel putin cele care mi-au captat mie atentia: intelegere, sa-mi pese, deschidere...
Totul porneste de la mine. nu pot exclude lumea care ma inconjoara. Intr-adevar, excluzandu-i pe altii din diferite motive, implicit ma inchid pe mine insumi. nu este oare aceasta un act de violenta impotriva propriei persoane?

eu nu ma zidesc in tacere :D
at diminuarea violentei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése